Bangkok en Phnom Penh: de eerste indrukken

Eergisteren kwamen we aan op de luchthaven van Bangkok. Onze eerste ervaring met Thaise bureaucratie was al meteen fantastisch: ik kreeg eerst geen gratis toeristenvisum omdat ik al een visum had voor m'n tweede aankomst in Thailand, die meer dan 30 dagen duurt en waarvoor je dus moet betalen. Gelukkig waren er twee Israeliers in dezelfde situatie, want Roxanne mocht zelfs niet mee om het op te lossen ( want ze had al een stempel gekregen en mocht dus niet in de transitzone blijven).

Om een lang verhaal kort te maken: Roxanne heeft heel lang mogen wachten bij de bagage terwijl ik met die 2 jongens van het kastje naar de muur werd gestuurd. Uiteindelijk hebben we gelukkig wel een gratis visum gekregen en moesten we niet onnodig bijbetalen! Hier bereik je veel met geduld, overtuigingskracht en vooral blijven lachen :-)

Het vervoer naar Bangkok dan: de rechtstreekse bus naar ons einddoel was afgeschaft, dus namen we een minivan naar het Victory Monument, een rond punt met massa's taxis, bussen, autos... een en al chaos! De bus die we daar moesten nemen kwam maar niet dus uiteindelijk zijn we op een andere bus beland vol mensen die geen woord Engels spraken maar ons wel wilden verder helpen.

We gingen richting Khao San Road, het backpackerscentrum, in de veronderstelling dat we daar zeker snel een slaapplaats zouden vinden. Dat was ook zo, maar het bleek niet de meest ideale te zijn: veel lawaai en heel harde bedden...

Kortom, blij om in Phnom Penh te zijn!

Het is hier ook wel chaotisch, maar veel gezelliger! We logeren in een guesthouse waar wel wat te doen is (nu bijvoorbeeld een live optredentje van een gitarist). Tegenover Bangkok is dit een dorp!

Maar de volledige verhalen over Phnom Penh volgen binnenkort, als we hier vertrekken :-)

Groetjes, Katrien en Roxanne (alias Crazy Kat en Foxy Roxy voor de vrienden) :-)

Laatste foto's

Reageren

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd

Blijf op hoogte!

Wil je op de hoogte blijven van de belevenissen? Meld je aan voor de mailinglist

Eerdere reisverhalen

Reis blog, ook wel reis webblog genoemd, wordt mogelijk gemaakt door Around the Globe. "Ontmoetingsplek voor en door reizigers". Lees onze Disclaimer